ΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Δρ Βασιλική Χριστοδούλου DVM

Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στο Εργαστήριο Υγείας των Ζώων των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Κύπρου ως Κτηνιατρικός Λειτουργός έχοντας υπό την ευθύνη της την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του εργαστηρίου. Αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας της και της ερευνητικής της δραστηριότητας είναι η επιδημιολογία και η διάγνωση ασθενειών που εμφανίζονται στα ζώα αλλά και στον άνθρωπο όπως η λεϊσμανίαση. Συμμετέχει σε Κυπριακά, Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και έχει συνεργασία με ερευνητικά κέντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Έχει στο ενεργητικό της πέραν των 28 ερευνητικών δημοσιεύσεων σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά.

Dr Gaetano Oliva DVM

Μόνιμος καθηγητής παθολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής και Διευθυντής Ζωικής Παραγωγής Τροφίμων, του Πανεπιστημίου Νεάπολης Federico II της Ιταλίας. Κατέχει παράλληλα τη θέση Διευθυντή του Περιφερειακού Κέντρου της Καμπάνιας για την Κτηνιατρική Φαρμακοεπαγρύπνηση και είναι ιδρυτικό μέλος του LeishVet Group που ασχολείται αποκλειστικά με τη Λεϊσμανίαση. Ασχολήθηκε σε ερευνητικό επίπεδο με την παθογένεια, διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία ζωικών μολυσματικών ασθενειών και ζωοανθρωπονόσων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Λεϊσμανίαση του σκύλου ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί εκτεταμένα με το Ινστιτούτο Superiore di Sanita της Ιταλίας για την ανάπτυξη εμβολίων ενάντια στη Λεϊσμανίαση ανθρώπων και σκύλων . Έχει στο ενεργητικό του πέραν των 150 επιστημονικών δημοσιεύσεων και πληθώρα συμμετοχών σαν ομιλητής σε τοπικά και παγκόσμια συνέδρια.

Dr Fabrizio Vitale DVM

Κατέχει τη θέση Ειδικού στο Εργαστήριο Αναφοράς για τη Λεϊσμανίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων ΟΙΕ και παράλληλα είναι Διευθυντής του Κέντρου Εθνικής Αναφοράς για τη Λεϊσμανίαση του Υπουργείου Υγείας στην Ιταλία. Διδάσκει στη θέση Επίκουρου Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο για την «Επιθεώρηση τροφίμων ζωικής προέλευσης και της ασφάλειας τροφίμων» ενώ παράλληλα ηγείται του τμήματος Μοριακής Βιολογίας του Experimental Zooprophylactic Institute της Σικελίας. Έχει στο ενεργητικό του πέραν των 300 επιστημονικών δημοσιεύσεων και πληθώρα συμμετοχών σαν ομιλητής σε τοπικά και παγκόσμια συνέδρια.